2011 m. sausio 29 d., šeštadienis

Tarpai tarp plytelių. Siūlių medžiagos. Plytelių klijavimas

SIŪLIŲ MEDŽIAGOS
Norint paslėpti plytelių briaunų ar gabaritų defektus, taip pat techniniais bei dekoratyviniais sumetimais tarp plytelių paliekami ne mažesni kaip 2 mm pločio tarpai (siūlės), jie užpildomi specialiais skiediniais - glaistais.
Įvairių rūšių plytelėms ir klojimo metodams paprastai naudojami įvairių spalvų skiediniai.
Baltasis skiedinys susideda iš baltų pigmentų ir rišamosios medžiagos. Paprastai naudojamas baltoms plytelėms, tačiau tinka ir juodų ar kitokių tamsių atspalvių plytelių siūlėms akcentuoti.
Pilkuoju skiediniu užpildomos grindų siūlės. Jo rišamoji medžiaga-pilkasis cementas, užpildas - kietos medžiagos, pavyzdžiui, smėlis. Jis puikiai tinka drėgnų patalpų grindims. Cementas suteikia pilkajam skiediniui atsparumo.
Spalvotu skiediniu išgaunamas kontrastas. Naudojamas tik su glazūruotomis


plytelėmis, nes nuo neglazūruotų sunku nuvalyti spalvotų pigmentų liekanas.
Epoksidiniai klijai tinka plytelėms klijuoti ant tvirto pagrindo, užpildyti siūlėms tarp plokščių, hermetizuoti tarpams, kad nepatektų vanduo. Paprastai jie būna pilki, balti ir juodi, sudaro vandenį nepraleidžiančią ir riebalams atsparią siūlę. Klijų perteklių nuo plytelių paviršiaus patartina švariai nuvalyti, kol jie nesukietėjo.
Sujungimo siūles apie langų ir durų staktas rekomenduojama užpildyti silikono arba akrilo siūlių mase.
Plytelių dangą valyti galima minkštos medienos pjuvenomis, jos gerai sugeria drėgmės perteklių ir nuvalo nuo paviršiaus siūlių medžiagos liekanas. Jei ant glazūruotų plytelių paviršiaus lieka pilkas apnašas, jį gerai nuvalo actas, skiestas vandeniu.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą