2011 m. sausio 31 d., pirmadienis

Plytelių klijavimas ant švarios sienos. Pagrindo paruošimas plytelėms klijuoti

Naujos plytelės ant senų. Šis apdailos būdas taikomas atnaujinamoms patalpoms, kai esama plytelių dangos būklė techniškai yra palyginti gera. Prieš tepant klijus pašalinamos riebalų liekanos, nuplaunama stipriu buitiniu valikliu, senų plytelių paviršius sušiurkštinamas specialiu plaktuku.
Sienoms tinkamiausi dispersiniai klijai, grindims - klijų milteliai.
Norint apskaičiuoti reikalingą plytelių kiekį, reikia žinoti paviršiaus plotą. Plytelių kiekis priklauso nuo jų dydžio.
Labai svarbu gerai paruošti sienų paviršių. Jis turi būti lygus ir sausas. Nelygumai matysis ir užklijavus plyteles, atrodys negražiai, o nuo drėgno paviršiaus plytelės atsilups. Dėl to prieš plytelių klojimą reikia išlyginti visus


didesnius pagrindo nelygumus. Jei nelygumai didesni kaip 5 mm, reikia dieną prieš klijavimą sieną išlyginti tuo pačiu mišiniu, kuriuo bus klijuojamos plytelės. Drėgnus paviršius reikia išdžiovinti, o jei nepavyksta - pašalinti arba izoliuoti drėgmės šaltinį.
Seni dažai nušveičiami šiurkščiu švitriniu popieriumi, paviršius pašiaušiamas. Atsilupę dažai nugraužiami. Seni tapetai ir pamušalas taip pat nulupami, skylės užglaistomos, paviršius nušlifuojamas. Senos plytelės nudaužomos kaltu ir plaktuku, paviršius išlyginamas glaistu.
Plytelės dažniausiai klijuojamos horizontaliomis ir vertikaliomis eilėmis. Gulsčiukas ir svambalas padės tiksliai nustatyti eilių padėtį, o joms nužymėti ant sienos reikės medinės liniuotės - lentelės.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą